Förenkla för kunder och användare

Interaktiva manualer

Manualer för alla dina behov

En modern manual

Nästa steg inom Customer Relationship Management är att minska supportkostnader och öka kundnöjdhet. Låt dina kunder uppleva en inlärningsupplevelse som är tillgänglig överallt och alltid.

EdTech Studios har specialiserat sig på att utforma och producera interaktiva manualer för AV-marknaden. 

Kunderna tycker ofta att det är svårt att förstå hur man använder en ny produkt, särskilt om den manual som medföljer produkten är komplicerad eller svår att följa. Traditionella tryckta manualer är ofta otillräckliga och ger kanske inte det praktiska stöd eller är tillräckligt interaktivt för att engagera kunden.

En interaktiv manual är en online-manual som använder multimedieinnehåll för att beskriva och förklara en produkts funktioner och hur man använder dem. Den interaktiva manualen bygger på video, animationer, grafik, text och kunskapsfrågor. Fördelarna är:

 • Användardriven – anpassar sig till den enskilda användarens behov, intresse och förinställda färdigheter
 • Tillgänglighet – tillgänglig var som helst och när som helst
 • Uppdaterad – rätt manual för den specifika produktversionen, senaste uppdateringar och uppgraderingar
 • Pedagogisk – gör det möjligt för kunderna att testa sina kunskaper genom frågesporter eller interaktiva övningar

Interaktiva manualer ger flera fördelar för både kund och produkttillverkare. Den interaktiva manualen ger en skräddarsydd upplevelse som presenterar både rätt typ och rätt omfattning av innehåll för att användaren ska komma igång med sin produkt. 

På EdTech Studios insåg vi att det var dags att ta fram en modell för hur en interaktiv handbok som är tillämplig på de flesta produkter inom AV-området. En manual som: 

 • Presenteras med pedagogiska multimediefunktioner för att förhöja användarupplevelsen
 • Är lätt att uppdatera, vilket gör den anpassningsbar med tiden
 • Kan leverera värdefulla data och feedback för intern forskning och utveckling hos företaget
 • Låter användaren fokusera på det innehåll som han eller hon behöver
 • Gör det lätt att adressera och lösa användarproblem

Användarna kan lära sig effektivare och snabbare med interaktiva manualer, vilket minskar frustrationen och ökar tillfredsställelsen. De kan också få tillgång till manualen från vilken enhet som helst med internetuppkoppling, vilket gör det mer bekvämt. 

För tillverkare kan interaktiva manualer minska antalet kundsupportförfrågningar och förbättra kundbindningen genom att ge en bättre användarupplevelse.

 • Flexibelt – möter användaren på hans/hennes kunskapsnivå – flera sätt att ta emot kunskap med hjälp av multimedia för att underlätta inlärningsupplevelsen.
 • Eftermarknad – ger köparen en bättre upplevelse efter köpet, med en interaktiv handbok tar du hand om hela vägen och låter användaren fokusera på information som är relevant för honom eller henne.
 • Anpassningsbar – Låter användaren gå till det innehåll de behöver för att komma igång.
 • Lätt att uppdatera – inkludera mjukvaruuppdateringar, tillagda funktioner eller till och med göra ändringar i din onlinehandbok.

Vill du veta mer? Klicka på knappen för att kontakta oss.

Media @ Edtech Studios

På Edtech Studios förverkligar vi dina idéer med olika typer av medier.

 • Video: Vi har årtionden av arbetslivserfarenhet av filmning och redigering. Våra experter har erfarenhet av att arbeta för TV och i olika format, t.ex. nyheter, dokumentärer, kortfilmer, reklamfilmer och olika utbildningsformat, t.ex. föreläsningar och paneler.

 • Ljud: EdTech Studios började för flera decennier sedan med att producera, mixa och mastra ljud för kunder över hela världen. Vi har tagit med oss kunskapen från en mycket specifik och krävande bransch och tillämpat den på EdTech, vilket ger våra kunder en fördel genom att de får några av de bäst klingande produktionerna i branschen.

 • Animationer, grafik och interaktivitet: Här är fantasin den begränsande faktorn – vad du än kan drömma om kan vi skapa det i våra animationsstudior. Denna sektor av EdTech utvecklas, växer och förändras ständigt och skapar ett spännande tillägg till film och ljud som ger deltagarna en ökad inlärningsupplevelse.

Våra processer

Kvalitet i varje steg - vår högsta prioritet!

Vår projektledningsmodell bygger på PDCA – Planera (Plan), Gör (Do), Kontrollera (Check), Agera (Plan). Målet är att se till att projektet uppnår de resultat som våra kunder vill ha.

Kundexempel Interaktiva manualer

Complex made easy
Yamaha

Interaktiv manual

När Yamaha lanserade nya tekniska lösningar för webbmöten fick EdTech studios i uppdrag att utveckla interaktiva digitala produktguider.
Genelec logo

Interaktiv manual

I denna interaktiva manual för Genelec kan användare lära sig alla steg för en Monitor Setup.
Edtech Studios logo

Vi väntar på dig

Kontakta oss!

Eller skicka e-post via formuläret nedan.

Telenor IOT-log-white

Affärsområdet Interent of things, IoT, växer snabbt och Telenor IoT är en av de ledande. För att se till att säljteamen på alla kontor har samma produkt- och försäljningskunskap behövde Telenor e-learning-kurser. Edtech Studios skapade videor med animationer och interaktivt inlärningsmaterial.

video

Korta delar av en längre e-learningproduktion med animationer, interaktivitet och frågesporter.

Interaktivitet

En specialanpassad drag-and-drop-modul. Kort utdrag ur en längre kursdel.

Tietoevry needed some media to reach out with very interesting project called BeeLab. In BeeLab they have developed  a hightech, connected & digitalized beehive that collects information about the bees and and also the temperature in the behive and sending it to the beekeepers mobile phone app.  This makes it more easy for the beekeeper to adjust everything it time, make the bees feel better and produce more honey.

Edtech Studios made the videos, music, vocals and more.

video

Presentation video about BeeLab.

video

Longer introduction
(in Swedish)