Se och förstå

Instruktionsfilmer

Lärande genom video

Explainer videos by photographer Johan Jonasson

Enkelt att förstå

Instruktionsfilmer är en term som beskriver dedikerade videor som är direkt riktade till en specifik grupp. De har som syfte att utbilda den gruppen i ett visst ämne. De produceras beroende på hur komplicerat innehållet är, från grundläggande, medelnivå, avancerad och djupgående.

De kan ersätta eller komplettera klassiska bruksanvisningar. 

De kan vara så enkla som att bara visa produkten eller så avancerade som att en expert på ämnet steg för steg förklarar avancerade tekniker.

Instruktionsfilmer, varför är det bra?

Några fördelar med instruktionsfilmer:

  • Visuellt: Instruktionsfilmer kan vara mer visuella än en traditionell bruksanvisning genom att visa exakt vad du behöver göra.
  • Snabbt: Istället för att titta igenom en stor mängd text kan en korrekt gjord instruktionsfilm visa dig den kunskap du behöver på en minut.
  • Modernt lärande: Video är det medium som de flesta föredrar att använda och som är mycket lätt att använda på alla typer enheter, även mobila. Och du behöver inte rulla ner eller söka. Bara klicka och titta.

Våra processer

Kvalitet i varje steg - vår högsta prioritet!

Vår projektledningsmodell bygger på PDCA – Planera (Plan), Gör (Do), Kontrollera (Check), Agera (Plan). Målet är att se till att projektet uppnår de resultat som våra kunder vill ha.

Kompicerat gjort enkelt

Kundprojekt förklarande filmer

Här är några exempel på på vad vi har gjort för våra kunder.

access analog

SPL Tube Vitalizer

Tube Vitalizer är toppmodellen i Vitalizers produktsortiment och använder en symbiotisk kombination av rör, LC-filter, IC-teknik, multibandkompression och Vitalizer-teknik. (På engelska)
Yamaha logo white

Adecia mikrofoner

Handböckerna är långa och komplicerade. Yamaha behövde något som kunde förklara hur man använder de olika typerna av Adecia microphopnes. Vi gjorde den här förklaringsfilmen.
Edtech Studios logo

Vi väntar på dig

Kontakta oss!

Eller skicka e-post via formuläret nedan.

Telenor IOT-log-white

Affärsområdet Interent of things, IoT, växer snabbt och Telenor IoT är en av de ledande. För att se till att säljteamen på alla kontor har samma produkt- och försäljningskunskap behövde Telenor e-learning-kurser. Edtech Studios skapade videor med animationer och interaktivt inlärningsmaterial.

video

Korta delar av en längre e-learningproduktion med animationer, interaktivitet och frågesporter.

Interaktivitet

En specialanpassad drag-and-drop-modul. Kort utdrag ur en längre kursdel.

Tietoevry needed some media to reach out with very interesting project called BeeLab. In BeeLab they have developed  a hightech, connected & digitalized beehive that collects information about the bees and and also the temperature in the behive and sending it to the beekeepers mobile phone app.  This makes it more easy for the beekeeper to adjust everything it time, make the bees feel better and produce more honey.

Edtech Studios made the videos, music, vocals and more.

video

Presentation video about BeeLab.

video

Longer introduction
(in Swedish)